Met de wagen

• Ring R0 (E19 Brussel-Bergen) afrit 21 (Halle)
• op de afrit links aanhouden
• aan de tweede verkeerslichten naar links (N28 – Nijvel)
• voor parking Hogebermweg (P1 op plannetje): t.h.v. het kruispunt met Warande/Maasdal naar links wegwijzer ‘P Hallerbos’ volgen, dan onmiddellijk na de brug over de snelweg naar rechts en doorrijden tot aan het bos – gps: N 50.71360 – E 4.26721
• voor bosmuseum en parking “Achtdreven”: verder N28 volgen tot aan de Vlasmarktdreef, daar links het bos in rijden. Parking bosmuseum: na 200 m aan de linkerzijde. Voor “Achtdreven”(P8 op plannetje): verder bos inrijden, over de brug van de snelweg. Na 100 m parking aan de rechterzijde.
• het Hallerbos is ook bereikbaar via het openbaar vervoer

speciale verkeersregeling tijdens de bloeitijd van de hyacinten: van zaterdag 8 april tot minstens maandag 1 mei is de Vlasmarktdreef afgesloten. Parking 2, 3 en 8 zijn dan niet bereikbaar met de wagen. Aangeraden wordt om dan parking 11 (Houtveld) of parking 1 (Hogebermweg) te gebruiken.

Met de camper

Voor wie met de camper komt: op de parkings van het Hallerbos mag niet overnacht worden. De reglementaire overnachtingsplaats voor campers is in de Eugène Ysayestraat – 1500 Halle op 2,1 km van het bos.

Op het grondgebied van Halle, op 5 minuten rijden van het Hallerbos, is een officiële plaats om met een camper te overnachten: Eugène Ysayestraat – 1500 Halle.
In Huizingen, op slechts 3,5 km van het bos, in camping Oasis, Reiberg 27, kan met campers overnacht worden. Ook nabij het tankstation op de E19 (RO) in Ruisbroek zijn plaatsen voorbehouden voor campers.